+34 609 803 081  |  bonjour@noiretblanctruffes.com

La tòfona, un tresor de la terra

NOIR&BLANC_NATURALESA_2019

Cultura tofonaire

Catalunya és terra de boscos i Prats de Lluçanès, on neix Noir et Blanc®, és terra de tradició tofonaire. La tòfona és un tresor que prové de la terra amb qualitats gastronòmiques excepcionals. Aporta intensitat, gust i aroma als plats, però també resulta una gran aliada en cosmètica. Les propietats de la tòfona són úniques i molt valorades.

De les més de 70 espècies de tòfones que es coneixen al món, a Catalunya hi ha dues de les tres espècies més preuades. Tenim tòfona negra o d’hivern (tuber melanosporum) i tòfona blanca o d’estiu (tuber aestivum). Tot un privilegi que, des de fa temps, els territoris tofonaires, com és el cas d’El Lluçanès, posen en valor.

El Lluçanès és un territori ric en naturalesa i cultura gastronòmica. I Noir et Blanc® és hereva d’aquesta tradició, ja que sorgeix en contacte amb la tradició, la cuina i els boscos del Lluçanès.

Noir et Blanc® és terra, és equilibri, és textura i és transformació. Noir et Blanc® és el poder de la tòfona.

Hivern i estiu

La tòfona negra o d’hivern (tuber melanosporum) és una variant de tòfona que a Catalunya només es pot recol·lectar entre el 15 de novembre i el 15 de març.

La tòfona blanca o d’estiu (tuber aestivum) és una variant de tòfona que a Catalunya només es pot recol·lectar entre l’1 de maig i el 15 d’agost.

Actualitzant…
  • No hi ha productes a la cistella.