+34 609 803 081  |  bonjour@noiretblanctruffes.com

Som tofonaires

NOIR&BLANC_ORIGEN_2019

La marca

Noir et Blanc® neix a foc lent al municipi de Prats de Lluçanès de la mà de Clara Busoms acompanyada de la seva família tofonaire. I és que, anys després d’endinsar-se pels boscos de Prats de Lluçanès i de descobrir els secrets de la tòfona amb seva parella, en Josep M., tofonaire des dels 16 anys, Clara Busoms crea Noir et Blanc® a l’any 2018.

Noir et Blanc® és passió i és dedicació. És estiu i és hivern. És negre i és blanc. És respecte a la natura i és amor a la família. És la dualitat de la Clara i d’en Josep M. Noir et Blanc® és sinceritat, saviesa, coneixement i respecte pel bosc i per la professió. Els tofonaires, els de debò, estimen la tòfona i una de les seves màximes és respectar els cicles de la natura.

D’aquí que la Clara i la seva família creen Noir et Blanc®. Una empresa amb i sobre la tòfona destinada a apropar la tòfona a diferents públics a través de la producció de tòfona fresca i de l’elaboració i comercialització de productes de gastronomia i bellesa amb tòfona de recol·lecció pròpia. Coneixedors de la tòfona i del món tofonaire, Noir et Blanc® obre i tanca el cercle: produeix, recol·lecta i distribueix tòfona.

La tòfona és el fil conductor de Noir et Blanc®. Una història que parla de gastronomia i de bellesa, però també de família, amor i compromís. L’objectiu de la seva fundadora és esdevenir un referent en el món de la tòfona amb transparència, compromís i fidelitat a la tòfona i a la família tofonaire.

La tòfona, un tresor de la terra

Cultura tofonaire

Catalunya és terra de boscos i Prats de Lluçanès, on neix Noir et Blanc®, és terra de tradició tofonaire. La tòfona és un tresor que prové de la terra amb qualitats gastronòmiques excepcionals. Aporta intensitat, gust i aroma als plats, però també resulta una gran aliada en cosmètica. Les propietats de la tòfona són úniques i molt valorades.

De les més de 70 espècies de tòfones que es coneixen al món, a Catalunya hi ha dues de les tres espècies més preuades. Tenim tòfona negra o d’hivern (tuber melanosporum) i tòfona blanca o d’estiu (tuber aestivum). Tot un privilegi que, des de fa temps, els territoris tofonaires, com és el cas d’El Lluçanès, posen en valor.

El Lluçanès és un territori ric en naturalesa i cultura gastronòmica. I Noir et Blanc® és hereva d’aquesta tradició, ja que sorgeix en contacte amb la tradició, la cuina i els boscos del Lluçanès.

Hivern i estiu

La tòfona negra o d’hivern (tuber melanosporum) és una variant de tòfona que a Catalunya només es pot recol·lectar entre el 15 de novembre i el 15 de març.

La tòfona blanca o d’estiu (tuber aestivum) és una variant de tòfona que a Catalunya només es pot recol·lectar entre l’1 de maig i el 15 d’agost.

Amb més de 20 anys d’experiència Noir et Blanc® té plantacions pròpies a Catalunya (Osona) i a Aragó (Teruel), per tal de garantir servei al seus clients durant el període de recol·lecció, doncs la producció de tòfona silvestre ha baixat molt els últims deu anys.

Noir et Blanc® és terra, és equilibri, és textura i és transformació. Noir et Blanc® és el poder de la tòfona.

Actualitzant…
  • No hi ha productes a la cistella.