Gastronomia, Uncategorized

En quin punt es troba la tòfona?

Sabeu que pel gener és quan la tòfona negra fresca arriba al seu millor moment? Creieu que ja estem en aquest punt? Doncs us podem ben assegurar que sí! I és que el fred és el nostre gran aliat i, tot i que ha costat, ja ha arribat! Aquestes baixes temperatures han acabat d’ajudar a madurar les tòfones negres.

Per tant, ja tenim la tòfona negra tuber melanosporum en el que es considera que és el seu millor moment. Però què vol dir que una tòfona negra estigui en el seu millor moment? Vol dir que ha arribat al seu punt òptim pel que fa a la maduració. Això significa que arriba el moment de la seva màxima esplendor pel que fa a aroma i gust. Ara ja tenen un aroma molt intens i, per dins, ja són ben negres i, també, ja tenen les ‘vetes’ blanques que la caracteritzen.

Però totes les tòfones negres que collim són bones? Doncs no, s’han de ben triar. I ara ens preguntareu, i com sabeu que són bones? Doncs fent un petit tall. Per això continuem venent les tòfones negres ganifades i netes, és a dir, amb aquest petit tall que ens permet assegurar que són boníssimes i que ja estan ben a punt perquè en pugueu gaudir a casa vostra!