Noir et Blanc®

“Individus” no desitjats

Una imatge val més que mil paraules. I, lamentablement, la imatge que acompanya aquest post parla per sí mateixa. A Noir et Blanc® ens entristeix molt passejar pel bosc i trobar-nos escenes com aquesta. Imatges on es percep la deixadesa de l’empremta humana.

Són molts els cops que passejant pel bosc per plaer o anant a la “batalla”, que és com en Josep Maria es refereix a anar a buscar tòfones, i trobem “individus” no desitjats. Alguns són recents, de la mateixa setmana. D’altres, d’uns dies abans. D’altres són històrics. De fet, alguns són tan històrics que la seva estètica inicial ja ha està alterada pel pas del temps, per les plantes i, fins i tot, per alguns animals que es veuen obligats a adaptar-s’hi.

Malgrat aquestes canvis estètics, aquests “individus” segueixen sent elements artificials. Són “individus” no desitjats que romandran allà, on els han deixat, per molts i molts anys.

El bosc i la natura és de tots els éssers vius. Des dels que hi viuen fins als que en gaudeixen. Des de la petita formiga que a l’estiu treballa de valent per tenir provisions per tot l’hivern, fins a nosaltres, els éssers humans, que en moltes ocasions hi anem per plaer.

A Noir et Blanc® estimem i respectem el bosc i la natura. I és per això que avui volem aprofitar aquest post per recordar que al bosc o a la muntanya no s’han de llençar coses al terra o malmetre l’entorn.