Bellesa

Cirerers i ametllers ens inspiren

Els sons, les olors i els colors que ens ofereix la naturalesa ens regala tot un mar d’inspiració. Art, gastronomia i bellesa, entre d’altres, beuen de la naturalesa. I, de fet, la pedra angular de Noir et Blanc®, és la tòfona, un fruit que prové del bosc. Però avui volem parlar de la bellesa que ens regala la naturalesa, especialment, les imatges poètiques que ens regala els mesos de març, abril i maig. I per fer-ho ens hem fixat en el cirerer o cirer (Prunus avium) i també en l’ametller (Prunus dulcis).

El cirerer és un arbre originari d’Europa, Àsia Occidental i nord d’Àfrica, que pertany al gènere Prunus, i prové –com l’ametller- de la família Rosàcies. Els cirerers cultivats per produir cireres provenen de les espècies Prunus avium i Prunus cerasus. Però al Japó hi ha un altre cirerer que té una gran popularitat per la seva bellesa i delicadesa. L’espècie de cirerer que hi ha al Japó és el Prunus serrulata o Sakura. El cirerer del Japó es concrea de forma extensa per tot Àsia per a usos ornamentals, si bé el seu fruit també és comestible.

La natura ens regala moments de celebració i d’inspiració de formes múltiples. A vegades aquests moments són molt efímers, però no per això menys intensos. I és per aquest motiu que aquests mesos de primavera hem volgut dedicar unes ratlles a la bellesa que ens regala la naturalesa a través del cirerer i l’ametller. A vegades aquests regals ens queden més lluny i d’altres més a prop.