Noir et Blanc®

Ja hi ha tòfona d’estiu?

Sí i no… Ens expliquem… Ara ja és temps de la nostra tòfona blanca, la tuber aestivium. El dia 1 de maig vam començar a buscar tòfona d’estiu, la que nosaltres anomenem tòfona blanca. Però en aquest cas no tenim bones notícies… Hem de dir que la collita és molt minsa i que, de moment, la maduresa no és l’esperada. Per això, encara no hem activat el producte a la web ni l’estem oferint a la botiga.

Què vol dir que la maduresa no és l’esperada? T’ho expliquem! La tuber aestivum, madura amb la calor. Per això sempre diem que el millor moment per començar-ne a menjar és a partir de Sant Joan, això si les temperatures han sigut estiuenques… Però, aquest any no és així, per tant, cal esperar una mica més…

Esperem que d’aquí a uns dies et puguem informar que ja la tenim disponible i puguis gaudir-ne!

I la d’hivern com la tenim?

Penseu que anem d’hora? Doncs no, pareu atenció! Us expliquem com neix i en quin punt es troba la tòfona negra, la Tuber melanosporum, ara mateix!

La temperatura i la pluja són dos elements molt importants per la tòfona! I, tot i que la pluja s’ha fet pregar, ha arribat en un bon moment!

La tòfona abans de ser tòfona és un primordi, el que en podríem dir un embrió de tòfona, però que encara s’ha de desenvolupar i ha de créixer! El que seria una espècie de pinyol d’oliva petit que està sota la terra i que és fruit de l’intercanvi que fan les arrels de les alzines i el fong de la tòfona. Doncs què ha passat? Que amb aquesta pluja i les temperatures que hem tingut creiem que sota les alzines que tenim plantades ara hi estan passant coses meravelloses que faran que hi hagi una bona naixença de primordis. I durant l’estiu aniran creixent per acabar sent unes tòfones fantàstiques!