Gastronomia, Noir et Blanc®

Últims dies per a la tòfona d’estiu

Estem a finals de la temporada de la tòfona blanca (tuber aestivum) i es nota. A els gossos Noir et Blanc® cada vegada els costa més trobar-ne, però les que troben desprenen aquella olor que tant els agrada i que tant ens captiva.

La tòfona, com tots els altres bolets, té un cicle vital que varia en funció de la varietat.

La calor de l’estiu fa que la tòfona blanca ( tuber aestivum) maduri i canviï de color igual que el fred intens de l’hivern fa que la tòfona negra ( tuber melasnosporum) assoleixi aquell negre intens i aquella aroma inconfusible.

A Catalunya tenim marcades les èpoques que podem recol•lectar i comercialitzar la tòfona, i a Noir et Blanc®, com no podia ser d’una altra manera, seguim el calendari tofonaire.

Del 15 de novembre al 15 de març la tòfona negra d’hivern ( tuber melanosporum) i de l’1 de maig al 15 d’agost la tòfona blanca d’estiu ( tuber aestivum)

I això vol dir que només queden onze dies perquè finalitzi la temporada aestivum. Aquells que encara no l’heu provat us animem a degustar-la i als que us agrada a adquirir-la. Quan acabi la temporada no podrem tornar a gaudir de les seves qualitats fins al maig de l’any vinent.

Fins al dia 15 d’agost, els dimarts i dissabtes ens trobareu a la plaça de Vic.

Encara hi sou a temps!