Gastronomia, Noir et Blanc®

En quin punt es troba la tòfona?

Comença a fer fresca, arriba la tardor i els amants de la tòfona fresca ja comencem a estar neguitosos per saber com anirà aquesta temporada… Ha plogut prou? La temperatura és bona perquè creixin tòfones? N’hi haurà molta? O poca? Tenim resposta a totes les vostres preguntes! Per aquells que voleu saber en qui punt es troba la tòfona esteu al lloc adequat!

Ara mateix estem en temporada de la tuber uncinatium, la tòfona de tardor. Però per a aquesta varietat no tenim gaires bones notícies. A causa de les poques pluges que hem tingut aquesta passada primavera i estiu, la collita és escassa. De moment són molt petites i no són bones, per això no en tenim encara a la venda. Ja sabeu que nosaltres no posem a la venda producte que no sigui de màxima qualitat. A Noir et Blanc® no donem mai gat per llebre!

Però parlem de la tòfona d’hivern, la reina! En aquest cas hem de diferenciar el que seria la tòfona silvestre i la de plantació. En el cas de la silvestre tenim l’esperança que alguna en collirem, tot i que tornarà a ser una temporada escassa a causa de la poca pluja que ha caigut durant la primavera i l’estiu. A la plantació però, hem anat regant durant els mesos d’estiu i les últimes pluges que hem tingut, li han anat molt bé! Així que, ara ens toca esperar i tenir una mica de paciència… Elles estan sota terra i haurem de veure si la tardor ens acompanya…

Us mantindrem informats!