Noir et Blanc®

Premi Nacional al comerç més innovador 2021

No podem estar més contents! El passat dijous 27 d’octubre vam rebre el Premi Nacional al Comerç més Innovador 2021. Són uns premis que entrega la Generalitat de Catalunya i que reconeixen la botiga de la Plaça Major de Vic com a comerç més innovador i ens converteixen en ambaixadors de la tòfona catalana al mapa de la tubericultura mundial!

Ja veieu que vam anar a recollir el premi al Palau de la Generalitat de mans dels President de la Generalitat, Pere Aragonès i del Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

Els premis tenen com a objectiu distingir aquelles persones i projectes que hagin destacat per la seva iniciativa comercial i que, per la seva trajectòria, la seva innovació i adaptabilitat, contribueixen de manera més rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat. El Premi al Comerç més innovador s’entrega a aquell establiment que hagi destacat en la introducció de noves solucions i tecnologies pel que fa a l’operativa del negoci, la definició del producte i la fórmula comercial, entre d’altres. Aquest premi està dotat amb 2.000 euros.

Així que una servidora i la família tofonaire de casa, vam convèncer el jurat amb el nostre projecte! Un projecte que, com ja sabeu, va néixer el 2018 a Prats de Lluçanès, amb el propòsit d’apropar la tòfona a diferents públics a través de la producció de tòfona fresca i de l’elaboració i comercialització de productes de gastronomia i bellesa amb tòfona de recol·lecció pròpia. Ja sabeu que a Noir et Blanc® obrim i tanquem el cercle: produïm, recol·lectem i distribuïm tòfona negra. El projecte va créixer fa un any amb l’obertura de la botiga a Vic el passat 17 de setembre de 2021, i vam ser el primer comerç de tot Catalunya especialitzat en tòfona fresca i la seva venda al detall, cosa que ens fa molta il·lusió!

A casa nostra la innovació és un dels reptes constants sempre donant voltes i promovent diferents accions per tal d’innovar i apropar la tòfona al consumidor final. A la botiga, avui en dia, ja comptem amb més de 20 productes elaborats amb tòfona, amb tòfona fresca ecològica i amb bolet fresc. Aquests productes són d’elaboració pròpia fets en obrador propi o en col·laboració amb productors del territori. Entre molts d’altres, hi ha des de cremes de formatge, salsa tartufata o risotto fins a làctics o llonganissa, tots ells combinats amb tòfona fresca. A part de l’àmbit gastronòmic, també hem incorporat la tòfona al món de la bellesa. Juntament amb un laboratori d’alta cosmètica professional, hem desenvolupat diversos productes cosmètics.

A més, també promovem la cultura de la tòfona que tant ens apassiona amb múltiples activitats com visites gastronòmiques en una de les parcel·les de cultiu, tallers a la mateixa botiga, en esdeveniments i a diferents escoles d’Osona i la gestió d’un food truck, entre d’altres.

Així que per tot plegat, no podem estar més contents d’haver rebut aquest reconeixement, i no volíem perdre l’ocasió de compartir-ho amb tots vosaltres que sou els qui, dia a dia, ens feu costat. Moltes gràcies!