Gastronomia, Noir et Blanc®

Una bossa especial per a un fruit excepcional

L’aroma, la textura, la forma, el color i el gust de la tòfona són excepcionals. Una aroma potent i inconfusible, una textura rugosa, una forma uniforme i un gust indescriptible. La tòfona és un fruit transformador, únic i particular.

La tòfona és un tresor que ens dona la terra i a Noir et Blanc® la cuidem fins a l’últim detall: des de la seva recollida fins a la seva presentació. Les rentem una a una perquè no hi quedin restes de terra les seleccionem en funció de la seva categoria, mirem el seu punt de maduració i, finalment, les entreguem en una bossa 100% de cotó.

Avui, des de Noir et Blanc®, us volem donar algunes indicacions per tal de poder gaudir, el màxim de temps possible, d’aquest exquisit i preuat fong un cop us arribi a casa.

Cal tenir en compte que la tòfona és un fruit viu procedent de la terra i en el moment que s’arrenca del subsòl comença a deteriorar-se. Per aquest motiu és molt important conservar-la de forma adequada i seguir les pautes següents:

1.- Guardar la tòfona, ja sigui tuber melanosporum o tuber aestivum, en la bosseta 100% de cotó que us facilitem des de Noir et Blanc® quan l’adquiriu per conservar la seva humitat.

2.- Introduir la bosseta en un recipient hermètic perquè no perdi el seu gust.

3.- Posar el recipient a la nevera.

4.- Mirar que la bosseta no estigui excessivament humida. I, en cas que ho estigués, hauríem de substituir la bosseta per paper de cuina.

Si seguim aquestes indicacions podem arribar a mantenir la tòfona fins a deu dies. I, a més, podrem evitar que la resta d’aliments que tenim a la nevera pateixin canvis en el seu gust.

Que tingueu una bona degustació!